Ужасяващ инцидент! Дете пропадна в 4-метрова шахта в двора на училище в Монтанско, другарче го спаси по чудо /снимки/

Ужасяващ инцидент! Дете пропадна в 4-метрова шахта в двора на училище в Монтанско, другарче го спаси по чудо /снимки/ Ужасяващ инцидент е станал в двора на селско училище в Монтанско, научи ексклузивно агенция BulNews. Дете е пропаднало в 4-метрова шахта и се е спасило по чудо, благодарение на свое другарче, което го издърпало. 
Случката се е разиграла в сряда вечерта в село Мадан, община Бойчиновци. Около 21 часа група родители били на площада заедно с децата си, които играели. Малчуганите обаче се затичали към двора на местното школо „Отец Паисий“. Изневиделица 4-годишната Нанси пропаднала в шахта, която била покрита само с парче изгнила ламарина. Дупката била с дълбочина 4-метра, а момиченцето висяло безпомощно на ръба.
Нейното другарче в игрите – 9-годишната Ина, която е дъщеря на общинския съветник в Бойчиновци Росен Русинов, реагирала светкавично. Тя хванала приятелката си за ръката и успяла да я задържи да не падне в ямата. Родителите в района чули писъците на двете момичета и се затичали към тях, но Нанси вече била успяла да се измъкне, с помощта на Ина. 
Двете деца, както и родителите им, са в шок от станалото. На следващия ден те потърсили отговорност от директора на училището Димитър Ангелов, който им заявил, че е мислел ламарината за здрава и не е очаквал да се случи подобно нещо. Вчера шахтата била покрита от кмета на селото Ангел Ангелов с циментов блок. 
Майката на Нанси Мима Цветанова обаче не се е задоволила с взетите „след дъжд качулка“ мерки. Тя е категорична, че подобна безхаберност е недопустима, тъй като в двора на училището играят и учат много деца. Жената благодари на Бога, че инцидентът е завършил с щастлива развръзка, но смята да подведе виновниците за него под наказателна отговорност. Тя заяви, че ще заведе дело и ще търси правата си в съда. 
 
13.05.2022, 08:50 часа
6045 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha