В Козлодуй стартира тринадесетото издание на Празника на меда /снимки/

В Козлодуй стартира тринадесетото издание на Празника на меда /снимки/ Вчера бе открито тринадесетото издание на Празник на меда – съвместна инициатива на Държавно предприятие „Радиоактивни отпадъци” и дружествата на пчеларите от региона на Козлодуй.
Дилян Петров, изпълнителен директор на ДП РАО, приветства всички участници и гости на празника.
Георги Кирков, зам.-кмет на община Козлодуй, участва в откриването на мероприятието, като сподели, че Община Козлодуй и занапред ще продължи да подкрепя това прекрасно събитие и пожела на всички присъстващи здраве и благополучие.
Приветствено слово отправи и Цветан Йовов, председател на пчеларското дружество в Козлодуй, и дългогодишен участник в инициативата.
На откриването домакините бяха поздравени и от деца от ДГ „Мир” и ученици от НУ „Васил Левски” от Козлодуй, които рецитираха стихотворения за меда.
Събитието ще продължи два дни, в които всеки ще може да се запознае с производители, както на мед и пчелни продукти, така и на рисувано стъкло и декупаж, ръчно изработени свещи и бижута, авторски пана и картини от вълна, домашно приготвени сладкиши и други.
14.05.2022, 14:23 часа
667 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha