Приеха 4-годишно дете в софийска болница с неизяснен хепатит

Приеха 4-годишно дете в софийска болница с неизяснен хепатит

4-годишно дете беше прието в Детското отделение на Специализираната болница за активно лечение по инфекциозни и паразитни болести "Проф. Иван Киров" с неизяснен хепатит. То е изписано в много добро общо състояние. В болницата то прекарало около десетина дни.
Началникът на отделението доц. д-р Атанас Мангъров обяви, че малкият пациент ще бъде на контролен преглед след 20 дни.
„Хепатитът е с неизяснен произход, но дали е този, за който съобщават редица държави, не мога да кажа”, допълни Мангъров. Според него няма основание за притеснение.
Детето било прието с повишена температура в болницата в Дупница, където му били направени различни изследвания. От тях станало ясно, че то има високи нива на трансаминази. Това са чернодробни ензими, чиито стойности се повишават, когато има възпаление на черния дроб, обясни лекарят.
Хепатитът, открит при детето, не е A, B, C или Делта хепатит, не се открива и вирусът на Епщайн-Бар, нито цитомегаловирус, каза още д-р Мангъров. По думите му всяка година има случаи на неуточнени хепатити. Преди време в отделението е било прието друго дете с неуточнен хепатит и то също е било изписано в добро състояние. 

17.05.2022, 14:33 часа
253 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha