Проведоха открит шахматен турнир в Бяла Слатина /снимки/

Проведоха открит шахматен турнир в Бяла Слатина /снимки/ В рамките на майските културни празници, които общината организира всяка година, в Бяла Слатина се проведе открит турнир по шахмат. Мероприятието е част от национално шахматно турне „Асеневци“ 2022г., което обхваща 20 общини от цялата страна и e посветено на деня на българския спорт и професионален празник на работещите в сферата на спорта - 17-и май.
Програмата на събитието включваше открит урок по шахмат за начинаещи и забавни игри с награди, както и сеанс на едновременна игра срещу многократните шампиони по шахмат на България - Доника Шивачева и Даян Нинов. Присъстващите деца от общината демонстрираха сериозни познания в областта на играта и показаха, че този спорт има своето място в тяхното свободно от учене време.
Гостите и присъстващите бяха приветствани от зам.-кмета на община Бяла Слатина - Боряна Петкова, народният представител Красен Кръстев с пожелания за повече и по-чести срещи, с цел популяризиране на шахмата като вид спорт сред подрастващите, за осмисляне на свободното им време, както и организиране на подобни състезания за всички желаещи. 
С най-благородни намерения, организаторите на събитието раздадоха на всички желаещи да упражняват този интересен спорт - начинаещи и по-напреднали, ваучери за едномесечен безплатен курс по шахмат, който записалите се за участие до края на месец юли, ще могат да посещават и да усвояват тънкостите на този развиващ мисленето и съобразителността спорт. 
 
17.05.2022, 16:54 часа
315 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha