Удар на МВР-Монтана! Разбиха група златотърсачи на язовир „Огоста“, иззеха им техниката /снимки/

Удар на МВР-Монтана! Разбиха група златотърсачи на язовир „Огоста“, иззеха им техниката /снимки/ Ченгета от Монтана пресякоха незаконен добив на подземни богатства, съобщиха от полицията в града.
Вчера бил подаден сигнал за група златотърсачи, заселили се на язовир "Огоста". Служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" и "Специални тактически действия" при МВР Монтана извършили проверка в землището на село Гаганица, намиращо се в сервитута на язовир "Огоста". В хода на акцията са установени изкопни дейности на две места, с отстояние около 200 метра едно от друго. На мястото са открити още багер, изградена пресевна станция, 2 фургона и каравана, пригодени за живеене, 3 леки автомобила и един товарен автомобил, собственост на физически и юридически лица от Чипровци, София и София област. Златотърсачите на терена били мъже на 47, 41 и 38 години от Софийско. Те били задържани за срок до 24 часа в полицейския арест в Монтана.
Униформените иззели тежкотоварната техника - багер "Кomatsu РС-340 LC", товарен автомобил "ЗИЛ“ 131, пригоден за пресевна, водна помпа, кичета за утаяване на земна маса и керамична купа със следи от жълт метал в нея и стопилка от жълт метал с тегло 24.16 грама.
Образувано е досъдебно производство.
 
18.05.2022, 11:54 часа
3260 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha