Хлебопроизводители: Нулевата ставка на ДДС няма да понижи цената на хляба

Хлебопроизводители: Нулевата ставка на ДДС няма да понижи цената на хляба „В момента имаме една новина, която е добре дошла, но да се стигне до тези намаления и отпадане на действието на ДДС има много и техническа работа“. Това коментира хлебопроизводителят  Тошко Няголов по повод въвеждането на нулева ставка за хляба като антикризисна мярка в „Тази сутрин“.
„Другото е, че всеки момент всеки ден в момента цената на електрическата енергия, цената на брашното и на останалите консумативи се повишава. В рамките на 6 месеца цената на брашното стигна към момента до 1100-1200 лв. от 640-660 лв. за тон. Виждате, че има едно почти 100% увеличение в цената на брашното. За тока да не говорим“, каза Няголов.
От понеделник, по думите му, брашното ще се увеличи още с 50 лв. на тон. Има още неяснота дали ще има ДДС върху брашното и тока, което също се отразява в ценообразуването.
Според Няголов, който е задържал цените на произведения от него хляб, дори може да се стигне до повишение от 5-10 стотинки.
Мнението на хлебопроизводителите е, че едва ли нулевата ставка ще се отрази върху цената на хляба, а по-скоро ще предотврати ново поскъпване.
19.05.2022, 10:20 часа
311 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha