Осъдиха наглец, представил фалшива диплома от Германия пред РУО-Монтана

Осъдиха наглец, представил фалшива диплома от Германия пред РУО-Монтана Районен съд – Монтана одобри споразумение между Районна прокуратура - Монтана и защитата на подсъдимия Т. В. К. за наказание „Пробация“ заради представена от него в Регионално управление на образованието /РУО/ - Монтана фалшива диплома от училище в Германия. На 12 август 2020 г. Т. В. К. – собственик на търговско дружество, подал в РУО – Монтана документи за признаване на завършена степен на образование в чужбина, като представил на служителите свидетелство за завършен 10-и клас, издадено от Средно училище на град Хорн-Бад Майнберг, Федерална република Германия.
Според документа Т. В. К. посещавал учебни занимания в Германия през периода 12.08.2015 - 08.07.2016 г. От управлението на образованието издали на Т. В. К. документ за завършена степен на образование 10 клас, с което той кандидатствал и получил от Пътна полиция свидетелство за правоспособност за управление на МПС. Поради възникнали съмнения в истинността на германската диплома обаче била извършена проверка, която изяснила, че Т. В. К. е завършил само 5 клас в училището в с. Студено буче, а чрез Интерпол - Висбаден било установено, че нито е посещавал, нито е завършил училището в град Хорн-бад, Майнберг и представените документи от Германия са неистински.  
Пред съда Т. В. Г. – 28-годишен, женен, с начално образование, търговец, осъждан, се призна за виновен и заяви, че доброволно подписва споразумение за наказание „Пробация“ като му се определят пробационни мерки: Задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от 1 година и 6 месеца с явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице с периодичност два пъти седмично и задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от 1 година и 6 месеца. 
Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.
20.05.2022, 09:19 часа
427 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha