След вълна от недоволство: Забраняват ТИР-ове да се движат по второкласен път в Монтанско

След вълна от недоволство: Забраняват ТИР-ове да се движат по второкласен път в Монтанско Вълна от недоволство в Северозапада заради тежкия трафик на тирове между Монтана и Видин. От АПИ обявиха, че ще бъде издадена забрана да се минава по второкласния път между селата Славотин и Арчар в края на юни.
Основната артерия между двата града е международният път Е-79. Само че по него все по-рядко можете да срещнете тирове. Камионите вече минават по другия, по-кратък маршрут - третокласният път през селата Славотин и Арчар. Той обаче не е пригоден за тирове и на места е станал опасен за движение.
Възможна причина за избора на тежкотоварните камиони е липсата на тол такса и по-късият маршрут.
Местните обаче се оплакват от катастрофи, напукани къщи и разпилени стоки по пътя.
От областната дирекция на МВР обясниха, че въпреки глобите, потокът от тирове не спира.
„До края на юни ще има заповед за забрана на тежкотоварното движение“, заяви инж. Володя Вълов, директор на ОПУ – Монтана.
Хората споделиха, че са доволни и се надяват това да се случи.
Развитие обаче няма за хората във Врачанско, където неведнъж заради високи скорости тежкотоварни камиони се врязват в имотите на живущите в Гложене. Там хората са в безизходица и сами се спасяват с насипи, защото отговорните органи не намират решение. Хората от село Гложене са обезверени, а кметът заяви, че е писал и на новата, и на стара власт, но няма резултат.
 
20.05.2022, 11:07 часа
3962 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha