Читалището в Берковица отбеляза 150-годишнината си /снимки/

Читалището в Берковица отбеляза 150-годишнината си /снимки/ Читалището в Берковица отбеляза 150-годишнината си с празничен концерт, съобщиха от общината.
На 18 май, с двучасов спектакъл над 200 участници се включиха в концерта по случай 150 - годишнината на НЧ "Иван Вазов - 1872" - Берковица.
Сцената събра любители на музиката, театъра и танцовото изкуство.
Гост на събитието беше Д-р Николай Дойнов - Председател на Съюза на народните читалища в България.
Събитието уважиха и Димитранка Каменова - Кмет на Община Берковица, Деян Еленков - Председател на ОбС - Берковица, Спаска Георгиева - Зам.-кмет на Община Берковица, Ванина Вецина - Областен управител, общински съветници, представители на Музеен комплекс - Берковица, граждани.
Кметът Димитранка Каменова поздрави Надя Тимчева - Председател на читалището за развитието и обновяването на културното средище и връчи плакет.
"150 години духовност и стремеж към съхраняване на българщината! Продължавайте с плам и вдъхновение мисията си да образовате, да пазите и предавате традициите, да бъдете фактор в културния живот на Берковица."
С благодарност, Димитранка Каменова - Кмет на Община Берковица
Подарък и поздравителен адрес поднесоха и Деян Еленков - Председател на ОбС - Берковица и Станислава Витанова - Директор на Музеен комплекс - Берковица, с която читалището си партнираше успешно по време на събитията, свързани с честването. Читалището получи цветя и пожелания за сила и енергия да продължи да развива, съхранява и предава все така вдъхновено родолюбивото дело в Берковица.
21.05.2022, 09:09 часа
619 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha