Екологичната инициатива "Книги за смет" се радва на голям интерес във Видин /снимки/

Екологичната инициатива "Книги за смет" се радва на голям интерес във Видин /снимки/ При голям интерес преминава екологичната инициатива "Книги за смет" във Видин. Основната идея  е да се промотира разделното събиране и рециклирането на отпадъците. Всеки, който донесе килограм годна за рециклиране пластмаса, получава в замяна книга по избор.
В самото начало на кампанията бяха минали над 100 човека, каза Мариана Добранова, един от организаторите на инициативата:
"Минава много добре,100-200 човека са дошли до сега и казаха, че другата година пак ще се върнат...Сега имаме около 30 заглавия и няма някой, който да си е тръгнал недоволен. Регламентът е 2 книги максисмум на човек, за да може да стигнат за всички. Има интерес, десета година сме най-голямата инициатива, свързана с екология и четене в Европа."
В инициативата се включват и много деца, някои идват сами, други с родителите си:
"Предадохме капачки и пластмасови бутилки от сокове и вода, общо 6 кг. Събирахме всичко - бутилки от прахове, от сапунчета, от вода, от храна, от кисело мляко, точно 2 кг за двете дечица по една книжка, приветствам такива инициативи, защото има нужда отпадъците да се събират разделно."
Екологичната инициатива "Книги за смет" ще продължи  във Велико Търново, Плевен, Варна, Силистра, Русе.
22.05.2022, 12:51 часа
693 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha