Руските войски започнаха да разминират "Азовстал" в Мариупол

Руските войски започнаха да разминират "Азовстал" в Мариупол

Руски войници започнаха да разчистват мините и развалините на територията на металургичния комбинат "Азовстал" в Мариупол, след като на стотици украински бойци, които седмици наред бяха блокирани вътре, бе наредено да прекратят съпротивата, предаде Ройтерс.
Една част от войниците обхождаха комплекса на стоманодобивното предприятие и покритите с развалини пътища наоколо с минотърсачи, а други военни проверяваха под различни предмети за заложени взривни устройства, се вижда на видеокадри от комбината.
"Задачата е трудоемка, врагът е заложил свои мини, ние също заложихме наши противопехотни мини, докато блокирахме врага. Така че ни предстоят около две седмици работа", каза руски войник, представил се единствено с бойния си прякор "Бабай".
В петък Русия обяви, че и последните украински бойци, защитаващи "Азовстал", са се предали. Тази информация не е потвърдена от Украйна, но командир на едно от украинските подразделения в комбината съобщи във видеозапис, че на бойците е било наредено да прекратят съпротивата. Украинските войници, които се бяха барикадирали в тунелите, се предадоха на руските и проруските сили, отбелязва Ройтерс.

23.05.2022, 11:45 часа
215 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha