Ню Йорк въведе извънредно положение поради недостиг на бебешки храни

Ню Йорк въведе извънредно положение поради недостиг на бебешки храни Кметът на Ню Йорк Ерик Адамс подписа заповед, с която обяви извънредно положение в града поради недостиг на бебешки храни в САЩ.
Дефицитът на храни за кърмачета, които се оценяват на 40-50% от пазара в САЩ, възникна, след като регулаторните органи спряха производствената линия на Abbott, подозирайки, че е заразена с патогенни бактерии. Икономическият съветник на Белия дом Брайън Дийс заяви, че Abbott планира да възобнови производството след около месец. Той заяви, че пазарът на детски храни се контролира в 90% от три компании и обеща да го демонополизира.
"Усилията се полагат в момент, когато САЩ са изправени пред общонационален недостиг на детски храни, причинен от доброволното изтегляне и временното затваряне на Abbott Nutrition, един от най-големите доставчици на детски храни в страната", се казва в изявление на уебсайта на града.
Кметът Адамс заяви, че наредбата ще помогне да се предприемат действия срещу "всеки търговец на дребно, който иска да се възползва от тази криза", като повиши цената на продукта. Кметът добави, че по отношение на майките и семействата градът ще направи "всичко възможно", за да им помогне през този период.
По-рано говорителката на Белия дом Карин Жан-Пиер съобщи, че военновъздушните сили са започнали спешен внос на дефицитни детски храни в САЩ от Европа.
23.05.2022, 13:53 часа
379 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha