Наградиха петима с почетната значка на община Монтана по повод 24 май /снимки/

Наградиха петима с почетната значка на община Монтана по повод 24 май /снимки/ Петима са наградените с почетна значка на община Монтана по повод 24 май.
Доцент д-р Ваня Иванова – директор на Регионален исторически музей в Монтана, Енеза Ангелова - председател на съюза на българските учители в  Монтана, Диана Иванова – учител по биология в гимназията за преподаване на чужди езици, Паулина Гоцова – директора на Х-та детска градина „Детелина“ и Ирина Димитрова - актриса и режисьор на театралната трупа за деца са носителите на почетната значка на община Монтана. По традиция кметът Златко Живков връчва отличието на 24 май – Ден на българската азбука, просвета и култура, и на славянската книжнина.
Празникът започна с концерт, с участието на близо 100 музиканти, танцьори, артисти и певци. Програмата бе открита с химна на българската просвета „Върви народе възродени“ в изпълнение на духов оркестър „Дико Илиев“ към читалище„Разум 1883“. Рецитал и хореографска композиция "Светлината на словото" представиха ученици от I основно училище „Св. св. Кирил и Методий“. Публиката чу обръщенията на кмета Златко Живков и началника на Регионалното управление на образованието Трайка Трайкова.
В концерта участваха певиците Натали Ангелова, Нелиан Николова, Магдалена Александрова, Жанета Пейна, танцов ансамбъл „Северняци“ и танцова школа „Финес“.
На приема на кмета Живков бяха връчени и почетните отличия „Неофит Рилски” на министерството на образованието. Началникът на регионалното управление Трайка Трайкова награди заслужилите учители Бистра Луканова - преподавател по информатика и информационни технологии в математическата гимназия, Виолета Георгиева - Ресурсен Център за подпомагане на интегрираното обучение и възпитание на деца и ученици със специални образователни потребности в Лом и Миглена Георгиева - директор на Обединен детски комплекс „Ние, врабчетата” – Монтана.
24.05.2022, 16:46 часа
752 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha