Сеир в Северозапада! Разследване показа бутафорен проект във видинско село, кметът спретна страшен цирк /видео/

Сеир в Северозапада! Разследване показа бутафорен проект във видинско село, кметът спретна страшен цирк /видео/ Общини харчат пари за безсмислени и бутафорни проекти в прилежащите им села под ръководството на селските кметове или кметски наместници. Примерите в цялата страна са стотици, а разследване на NOVA показва един от тях.
Случаят е от дунавското село Ясен, община Ново Село. Тук общинският съвет отпуска 8 хиляди лева за проект. Той представлява нещо подобно на пейка от криви, напукани греди, а отгоре още няколко от същите греди. В допълнение - три декоративни пейчици, опасни за сядане, барбекю и беседка, които струват общо около 800 лева в строителните хипермаркети. За това общината дава 8 хиляди лева. 
Местни хора се шегуват, че съоръжението прилича на бесило, а не на място за отдих. Мислят, че е нещо, което не е било довършено. Те казват, че предпочитат парите да са били вложени в ремонт на пътища или да се възстанови уличното осветление. 
„Видимо е просто усвояване на едни пари. Лично за мен не бих си го купил”, каза Иво Вергилов, председател на общинския съвет в Ново село.
Изневиделица се появи и кметът на селото Стилян Огнянов. Всъщност, той е кметски наместник, назначен от кмета на община Ново село. Мозъкът на проекта, контролирал и изпълнението му. Още с появата си довя спомените за емблематичния кмет на Галиче Ценко Чоков. 
Наместникът спретна лют скандал на Васил Иванов, като през цялото време му говори на „ти“, предложи да му построи хотел с проститутки и дори го съветва да отслабне малко, за да може да седи на пейките. 
Вижте целия репортаж тук:

25.05.2022, 10:48 часа
5963 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha