Трето училище в Монтана отбеляза 60-годишния си юбилей

Трето училище в Монтана отбеляза 60-годишния си юбилей Шест десетилетия от основаването си празнува монтанското Трето основно училище „Д-р Петър Берон“ в Монтана.
Юбилеят бе отбелязан с тържество в спортната зала „Младост“. Сред гостите бяха областният управител Ванина Вецина, кметът Златко Живков, председателят на общинския съвет Иво Иванов, началникът на Регионалното управление по образование Трайка Трайкова и директорът на отдел „Хуманитарни дейности“ в общинската администрация Александър Герасимов.
Учениците в училището са около 550. Първоначално в годината на основаването му – 1962-ра, то е било само с големия корпус. По-малкият, който е за първокласници и второкласници, е изграден по-късно с доброволчески труд на родители.
„Вече шест десетилетия то пише историята си с отговорност и грижа към децата, за да им даде знания и за да постави основите на доброто им образование, помагайки им по този начин да стъпят на пътя на успеха и да вървят по него уверено във всички следващи етапи от развитието си. Година след година, благодарение на вашата отдаденост и професионализъм, днес вашето училище е сред най-добрите образователни институции в Монтана“, каза в приветствието си към училищното ръководство и учениците областният управител. 
Ванина Вецина им пожела все така да следват добрите примери в българското образование, да развиват създадените от тях и да носят с гордост името на патрона си.
25.05.2022, 15:17 часа
1633 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha