Касапинът от Тексас превъртял от видеоигри, вижте ужасяващия му арсенал /снимки/

Касапинът от Тексас превъртял от видеоигри, вижте ужасяващия му арсенал /снимки/ Бивш съученик на 18-годишния Салвадор Рамос, който откри масова стрелба в училище с Тексас и уби над 20 души, разкри първи подробности за психокилъра. Според него младежът бил подиграван в училище заради дрехите си и за това, че бил беден. Неговият съученик, пожелал анонимност, разказа пред Си Ен Ен, че двамата било донякъде близки и заедно играели видеоигри, от които Салвадор съвсем откачил.
По думите му, Рамос започнал да отсъства от училище, защото другите деца му се подигравали за дрехите и за това, че идва от бедно семейство.
„Той не ходеше на училище и бавно спря да идва. Почти не идваше”, каза той. След като се дипломирал, Рамос започнал работа в местен магазин, където колегите му го помнят като тих и необщителен.
Четири дни преди стрелбата той изпратил на своя приятел снимка на пушка AR и раница, пълна с амуниции.
Рамос, който е родом от Северна Дакота и наскоро се преместил в Тексас, си купил две пушки за рождения си ден, който бил преди два дни, съобщава „Дейли Бийст”. В Тексас, хората на възраст между 18 и 21 години могат да си купят оръжие със защитна заповед, ако са под риск от насилие в семейството, преследване, проституция и трафик за сексуална експлоатация. В щата няма нужда от разрешително за огнестрелно оръжие.
Най-малко 19 деца и двама възрастни са убити при стрелбата в началното училище Увалде в Тексас, на 130 км западно от Сан Антонио. Губернаторът на щата Грег Абът посочи, че Рамос е учил в гимназията в същия град.
Преди да се отправи към училището, Рамос застрелял баба си. Тя е откарана в болница в критично състояние. Той пристигнал с кола, която разбил в близка канавка. Бил облечен в бронежилетка.
Служители на реда се опитали да го спрат, но той успял да влезе в няколко стаи и започнал да стреля. Служители на гранична полиция започнали да стрелят по него и да се опитват да го отклонят от децата. Най-малко един от тях е ранен. При престрелката Рамос е убит.
Първите идентифицирани жертви на Рамос момче и момиче на 10 години и друго момче на 9 години. Убита са и две учителки, едната от които е майка на четири деца.
Пред училището беше разположена мобилна морга, където експертите провеждат разпознаване на жертвите, съобщава „Дейли Мейл”.
25.05.2022, 15:21 часа
885 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha