Шестима педагози от Враца получиха най-престижното отличие на МОН - наградата "Неофит Рилски" /снимки/

Шестима педагози от Враца получиха най-престижното отличие на МОН - наградата "Неофит Рилски" /снимки/ Шестима педагози от област Враца получиха най-престижното отличие на МОН, видя репортер на агенция BulNews.
Почетните отличия по повод Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност и наградите "Неофит Рилски" на МОН получиха на педагогически специалисти от област Враца, ученици, педагогически специалисти, екипи и директори на институции в системата на училищното и предучилищното образование. Те са за постигнали значими успехи в областта на знанието през учебната година. Най-високото отличие – наградата „Неофит Рилски“ е учредено е през 1996 г. То се дава на изявени учители и директори на детски градини, училища и обслужващи звена в сферата на образованието за дългогодишната им цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на народната просвета и приносът им в развитието на образователното дело в България. 
С „Неофит Рилски“ бяха отличени шестима педагогически специалисти от областта - петима учители и директорът на детска градина „Единство Творчество Красота“ във Враца - Ели Кирилова. Педагозите, които се сдобиха с приза са: Благовеста Гладнишка от СУ „Христо Ботев“ във Враца, Татяна Каленска от ППМГ „Акад. Иван Ценов“ във Враца; Сашо Стоянов – учител в село Остров; Албена Топашка от СУ „Никола Войводов“ във Враца и Силвия Атанасова от ПТГ "Н. Й. Вапцаров" във Враца. 
Десетки отличия получиха и заслужили директори, учители и ученици със значими успехи през учебната година. Сред тях бе директорът на ППМГ "Акад. Иван Ценов" - Татяна Василева. 
На събитието присъстваха и представители на областната администрация, синдикални организации в сферата на образованието, кметове на общини и председателят на общинския съвет Владимир Христов.
Поздрави поднесоха децата от детска градина „Европейчета“ и вокална група „Веселите звънчета“ от СУ „Христо Ботев“.
25.05.2022, 15:40 часа
2471 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha