Празник на просветата ли? "Възроденият" народ носи транспарант с грешка, цъкайки на телефоните си

Празник на просветата ли? "Възроденият" народ носи транспарант с грешка, цъкайки на телефоните си Бургас възроди една традиция, която бе прекъсната заради ковид пандемията – манифестацията за 24 май. След две години пешеходните улици „Александровска“ и „Богориди“ отново бяха изпълнени с ученици и техните учители. Те гордо шестваха с табели на своите училища и пяха химна за българската просвета „Върви, народе възродени“.
Освен емоции и усмивки вчерашният празник обаче предизвика и смут у хората, наблюдавали внимателно манифестацията на бургаските учебни заведения. Шествието бе поведено от две момчета, които очевидно бяха незаинтересовани от случващото се около тях. Докато вървяха по „Александровска“ с транспарант, те бяха вторачени в телефоните си.
Едва ли са имали време и да забележат огромния гаф, който някой е допуснал, но именно те бяха „наказани“ да отнесат. Транспарантът, който носеха от началото до края на шествието, бе с липсваща запетая – „Върви народе възродени“.
Това е съвременното отношение към днешния празник. Точно в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност тази картинка е повече от срамна.
25.05.2022, 16:24 часа
927 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha