Абитуриент от Монтана отиде на бала си с „Народна милиция“ /снимка/

Абитуриент от Монтана отиде на бала си с „Народна милиция“ /снимка/

По необичаен начин с ретро автошествие отиде на бала си абитуриентът от природо-математическата гимназия „Свети Климент Охридски“ в Монтана Кристиaн Найденов. Парадът беше организиран от членове на Националния трабант клуб България. Милиционерската кола, превърнала се в символ на чаровното минало, му предостави негов приятел от София. Закупил я на 1-ви юни 1977 година от органите на МВР. Колата била почти изгнила и амортизирана, но той мераклийски я стегнал като нова. Направил куп вътрешни подобрения. Старото возило на униформените е с двигател 1300 кубика и запазена оригинална синя боя с буркан отгоре, който беше изпробван и работи.
В пъстрото шествие се включи и Пеперудената фея с розов трабант. Отличникът Кристиан Найденов получи скъп подарък комплект инструменти, за да майстори още стари коли, нещо, което го влече най-много. Той кандидатства в Технически университет-София в специалност транспортна техника и технологии или машиностроене. Приятелката му Ивелина учи в Пловдив.
Те посрещнаха гости от София, Враца, Стара Загора и Монтана предимно със стари возила.
„Чувствам се много щастлив! Успях да съчетая бала с моето голямо хоби - конструирането на стари автомобили и трабанти и да го споделя с моите приятели", казва Кристиан.

27.05.2022, 13:48 часа
4295 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha