Състезание по колоездене в Северозапада събра участници от страната и чужбина

Състезание по колоездене в Северозапада събра участници от страната и чужбина Велосипедисти от Чехия, Румъния, Англия и други европейски държави се спуснаха в обиколката на Северозападна България. За втора поредна година община Чипровци с помощта на спортните клубове "Бегач" и "Колоездач" събраха любители и професионалисти от страната и чужбина. По четири маршрута караха велосипедистите от 45 до 138 км. Стартът даде кметът на Чипровци Пламен Петков.
"Това е второ издание на велообиколката. Миналата година беше първият път и още тогава обещахме да я направим ежегодна. Има много участници, международни участници, англичани, чехи, румънци... Това е. Популяризираме нашия Северозапад." - коментира Петков.
Най-малкият участник е 7 годишният Стоян, който участва с баща си Светлин Серафимов.
"Днес съм на състезание. Ще се състезавам с други хора и с моя баща. С тати ходим да караме в парка колело и така се подготвям за състезания." -сподели Стоян.
Председателят на СК "Бегач" Еленко Еленков коментира, че заради големия интерес за участие на родители с деца е направена отделна възраст за тях.
"Има цели семейства, които участват, хората все повече откриват този край, както се казва- местата наоколо в хотелите са свършили, така че се радваме, че влияем позитивно на туризма."
Награждаването на победителите е било снощи в Митровци, където е бил и събора на селото.
29.05.2022, 14:10 часа
720 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha