Заради крупен обир в Банско: МВР провежда спецакция в Монтана и Видин, има арестувани

Заради крупен обир в Банско: МВР провежда спецакция в Монтана и Видин, има арестувани Шестима души, сред които и жена, са задържани за кражба на 350 000 лева и 200 грама злато в Банско. Арестите са след спецакция на МВР в няколко града, сред които Монтана и Видин. Операцията е по заповед на главния секретар на силовото министерство Петър Тодоров и в нея участвали над 75 полицаи.
Кражбата станала на 8 март в Банско. Освен парите, били задигнати и около 200 грама злато. Криминалистите имали заподозрени, а след организация и заповед на главния секретар, акцията започнала тази сутрин на територията на областните дирекции на МВР в Благоевград, Кюстендил, Монтана, Видин и София.
Задържани са Борислав Севдин, Венцислав Стоилов, Габриела Симова, Марио Рангелов, Жечо Белясин и Георги Христов.
Претърсват се 10 жилища, един офис и 8 коли. В дома на Жечо е открит газовия пистолет на обрания. Той не е бил заявен за откраднат, защото мъжът не е обявил притежанието му. 
Това е най-големият разкрит обир, ставал някога в Пиринския край. 350 000 лева и 200 грама злато са били откраднати от собственик на механа в Банско. 
Крадците пристигнали в града с кола на починал човек, а го напуснали, като натоварили златото и парите в уж развалено БМВ, което качили на пътна помощ.
Шофьорът на пътната помощ и двама от обирджиите са от дупнишкото село Яхиново, един е от София и един от Монтана.
Ето предисторията: Докато собственикът празнувал в заведението 8 март с клиенти и приятели, крадците проникнали в жилището му, което е над механата, и открили крупната сума в гардероб. Заедно с нея задигнали и голямо количество злато.
Незабавно мястото било блокирано от полиция, както и входовете и изходите на града, но крадците се измъкнали.
Става въпрос за организирана банда престъпници, които обаче не са професионалисти.
Месец по-късно полицията вече била по следите на обирджиите, но чакали удобния момент, за да ги заловят. И тази сутрин няколко полицейски дирекции се включили в обиските и арестите - Благоевград, Кюстендил, Видин и София.
Работата продължава под надзора на районната прокуратура в Благоевград.
 
31.05.2022, 10:38 часа
3392 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha