Драма преди 1 юни! Откриха скитащи се деца в Монтана, настаниха ги в приемни семейства

Драма преди 1 юни! Откриха скитащи се деца в Монтана, настаниха ги в приемни семейства Две деца са били намерени, докато се скитали безпризорно в Монтана, научи агенция BulNews. 
Случката е от навечерието на днешния Международен ден на детето. Вчера в полицията в града на Огоста бил получен сигнал за малчуганите. Според местни жители, те били оставени без надзор на бул. „Ал. Стамболийски“, в района на чешмата. 
На помощ се притекли служители на общинското предприятие „Чистота“. Те съпроводили децата до дирекция „Социално подпомагане“, а от отдел „Закрила на детето“ поели случая.   
Децата са на 1 и 7 годинки и са от едно семейство. Те имат родители, които обаче явно не са полагали адекватни грижи за тях. Служителите ги настанили в приемни семейства, докато изяснят казуса. 
Агенция BulNews се свърза с отдел „Закрила на детето“ към социалната служба в Монтана, откъдето заявиха, че в момента тече разследване по случая, има образувано досъдебно производство и не могат да споделят повече информация, за да не пречат на отговорните органи. 
 
01.06.2022, 10:04 часа
1529 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha