МВР с жалба срещу прокуратурата заради депутат, нарушил карантината

МВР с жалба срещу прокуратурата заради депутат, нарушил карантината

МВР депозира жалба до Софийската апелативна прокуратура срещу Постановление на Софийската градска прокуратура за отказа ѝ да се образува досъдебно производство по случай, свързан с нарушаването на карантина от народен представител.
В жалбата МВР настоява апелативният прокурор да отмени като неправилно и незаконосъобразно постановлението си. То е издадено на 28 март тази година и с него се прекратява предварителната проверка по случая.
Този февруари полицията получи информация, че депутатът от ГЕРБ Бранимир Балчев е нарушил предписанията на РЗИ и по времето, когато е трябвало да бъде в изолация, се е явил като адвокат по дела в Районния съд във Варна. Тогава в пост във Facebook депутатът обясни, че наистина се е явил на делото, но преди това си е направил домашни тестове, които са били отрицателни.
По случая беше образувана преписка във варненската полиция. Веднага след като стана факт Постановлението на Софийска градска прокуратура, МВР заяви намерението да го обжалва.
В жалбата се посочва, че има достатъчно данни за образуване на досъдебно производство по случая. Като излага подробно съображенията за това, МВР казва, че такава благосклонност не е проявена към останалите над 1200 граждани, осъдени с влезли в сила присъди за периода 2020-2021 г. именно за нарушаване на предписанието си за задължително домашно лечение на COVID-19. Голяма част от тези присъди са ефективни, се подчертава в жалбата.

03.06.2022, 14:28 часа
430 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha