Жители на врачанския квартал „Бистрец“ се събраха на протест заради разрушените улици /снимки/

Жители на врачанския квартал „Бистрец“ се събраха на протест заради разрушените улици /снимки/ Жители на врачанския квартал „Бистрец“ се събраха на протест, видя репортер на агенция BulNews. 
Причината е, че след приключването на дейностите по водния цикъл няма нито една асфалтирана улица. Търпението на жителите на квартала се изчерпва след поройните дъждове миналата седмица, когато в него бе обявено частично бедствено положение.
Изграждането на канализация в квартала стартира през 2012 г., а през 2019 г. е подменен водопроводът. В момента „Бистрец“ е с напълно изградена инфраструктура под земята. Вследствие на изкопните дейности 25-те улици в квартала са разрушени, а при проливните дъждове те се превърнаха в реки.
 „Не можем да живеем така. Чупим колите си, прашно е, майките с колички не могат да минават през траповете. Протестът не е политически, ние каним всички народни представители от нашия регион да дойдат и да видят къде живеем“, споделиха жители. 
Те бяха категорични, че това е едва началото на протестите и че планират много по-мащабни такива, като обещаха да стигнат и до Министерството в София. 
 
15.06.2022, 19:02 часа
4547 2
Коментари

Каменов

16.06.2022, 07:05 часа
Това са общински улици и трябва да си оправи тоя дето беше на квартира при Румен.

бако

16.06.2022, 05:30 часа
браво на кмета
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha