Подай ръка! Село в Северозапада се обедини в подкрепа на болна майка, ето как можете да помогнете /снимка/

Подай ръка! Село в Северозапада се обедини в подкрепа на болна майка, ето как можете да помогнете /снимка/ Видинското село Арчар се обедини в подкрепа на болна жена, научи агенция BulNews. Жителите решили да започнат благородна инициатива, за да ѝ помогнат да се пребори. 
Стела е на 34 години, майка на едно дете и е диагностицирана с множество заболявания. Преди да се разболее е имала постоянна работа, с която е издържала и изхранвала себе си и детето. Болестта обаче я прави нетрудоспособна и проблемите започват да се задълбочават.
За съжаление, след дълги годни работа в чужбина, Стела не е здравноосигурена в България и поради това не може да получи медицинско лечение. За да възстанови здравноосигурителните си права са необходими 2000 лева. 
„Ако желаете да помогнете, от утре във повечето от магазините и заведенията в село Арчар ще бъдат поставени кутии за дарения. Нека бъдем съпричастни, да отворим сърцата си и да помогнем на Стела да оздравее и да се върне към нормалния си живот, работа и грижи за детето!“, апелират добрите хора, решили да подадат ръка на съселянката си в трудния момент. 
Стела няма време за губене и трябва да се реагира спешно. Събирането на средства от дарения е бавен процес, а трябва сума, която да покрие спешни разходи по лечението ѝ веднага.
Предстои да се подаде молба до кмета на община Димово за отпускане на средства за инцидентни разходи при лечението. Дотогава хората с добри сърца ще направят каквото могат, за да може да се съкрати процеса и майката да се възстанови възможно най-скоро. 
 
22.06.2022, 08:40 часа
2089 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha