Нестинари, народни борби и надиграване с над 200 танцьори в програмата на събор „Леденика“

Нестинари, народни борби и надиграване с над 200 танцьори в програмата на събор „Леденика“ В петото издание на Национален фолклорен събор „Леденика“ участие са потвърдили над 350 фолклорни изпълнители от страната.
За първия фестивален ден е предвидена богата програма, която ще започне с концерт на самодейни фолклорни състави. Непосредствено след откриването на юбилейното издание на събора, местността „Леденика“ ще бъде огласена от талантливата Радостина Паньова.
Денят ще продължи с народни борби и надиграване на над 200 танцьори от групи за стилизиран фолклор. Част от културната програма е и концертът на отличените с различни престижни награди – Юри Крумов и Светлин Миланов.
Неизменна част от тазгодишното издание са факелното шествие и кукерските игри. Кулминация в първия ден е нестинарският танц в изпълнение на Николай Топчийски.
На 26 юни, под мистичния звук на гайдата ще бъде дадено началото на Северняшката сватба. Концертът на Валя Балканска, Петър Янев и гайдарски състав „Еподай“ ще започне в 10:00 часа. За доброто настроение на гостите събора ще се погрижат изпълнителят Димитър Аргиров, талантливите музиканти от оркестър „Виво Монтана“ и Цветелина.
И в двата дни на фестивала, посетителите ще могат да закупят ръчно произведени български стоки, сувенири и храни. За най-малките гости на събитието са предвидени много изненади в детския кът.
"Заповядайте! Транспортът е безплатен!", призовават от община Враца.
22.06.2022, 15:19 часа
699 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha