Спипаха над 30 мигранти в столичен квартал

Спипаха над 30 мигранти в столичен квартал В столичния квартал "Гео Милев" вчера бяха задържани над 30 мигранти.
Става въпрос за група предимно от мъже без документи за самоличност. Няма яснота кога са влезли на територията на България и коя е била крайната им дестинация, съобщава БНТ.
Петима от задържаните са били откарани в Инфекциозна болница, а на останалите от групата са били открити хронични заболявания.
"Били са доста пръснати по целия парк, няма никаква зараза - нито маймунска шарка, имало е ухапвания от бълхи или дървеници", заяви Георги Илиев, кмет на район "Слатина".
По думите му 27 от мигрантите са задържани в парка и още 6 в гарсониера.
"Направени са им прегледи и медицински такива на тези, които са имали подозрителни следи, наподобяващи тези на шарка и краста, но се оказа, че става въпрос за ухапвания от бълхи и дървеници. Нищо страшно и нищо опасно не е открито при прегледите. Прегледани са в Инфекциозна болница.
За това е имало и три линейки, които са ги взели и са ги откарали там. Сега вече те са настанени в специализираните институции - центрове за мигранти, които има в София", съобщи той пред sofia24.com.
"Те не са приети в болница, а им е направен просто преглед. След това са настанени в специализирания център за мигранти в "Бусманци", уточни той.
24.06.2022, 13:22 часа
206 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha