От последните минути! Бой с брадви и вили във врачанско село, 7 патрулки и 5 линейки са на терен /снимки/

От последните минути! Бой с брадви и вили във врачанско село, 7 патрулки и 5 линейки са на терен /снимки/ Бой с брадви вдигна на крак полицаи и спешни медици от Врачанско, видя само репортер на агенция BulNews.
Случаят е от преди минути, в мездренското село Брусен. По първоначална информация брат и сестра роми брали липов цвят и отишли да го предадат в местен цех за преработка на билки, в който работят цигани от Роман. Мъжът и жената имали уговорка с купувачите за определена цена, но когато пристигнали, един от тях им казал, че ще вземе липата за 20 лева по-малко от договореното, тъй като имали стара разправия за прасе. Така се стигнало до скандал. Словесната битка прераснала в бой, при което единият от купувачите извадил брадва, ударил с нея 30-годишния циганин от Брусен в областта на гърба и той паднал на земята. Мъжът замахнал втори път с манарата към главата на падналия на земята, при което сестрата на ранения се опитала да го предпази и брадвата отсекла два от пръстите ѝ на едната ръка.
Пострадалите веднага се обадили на свои роднини от Брусен, които минути по-късно пристигнали на адреса въоръжени с вили и започнал жесток бой между двата цигански отбора.
Свидетели на кървавата свада подали сигнал на спешния телефон 112. Към адреса били изпратени екипи на полицията и 3 линейки, които да транспортират до Спешното в Мездра ранените. Минути по-късно обаче са повикани още 2 линейки, тъй като заради кървавите гледки е имало припаднали хора.
Заради жестокия побой са задържани четирима в районното управление на Мездра.
В момента на мястото има 7 патрулки и обстановката вече е спокойна. Целият район е отцепен с ленти от полицията, като на мястото работи група от Мездра, която трябва да изясни причините за кървавия екшън.
24.06.2022, 17:30 часа
19321 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha