Днес отбелязваме Международния ден на моряка

Днес отбелязваме Международния ден на моряка На 25 юни се отбелязва Международният ден на моряка.
Празникът е официално обявен от Организацията на обединените нации (ООН) и има за цел да подчертае важността на моряшката професия в световен мащаб и значението ѝ, за да просперира световната търговия.
В света работят над 1,5 млн. моряци, които осигуряват стоките за бита на човечеството. През август 2016 г. в сила ще влезе Морската трудова конвенция (MLC 2006). Тя ще осигури права и защита на работните места на моряците по света.
“В Деня на моряците, призовавам всички да поздравим тези смели морски хора от всички краища на света, които са изправени пред опасности и тежки условия на труд, всеки час и всеки ден от годината – и от които всички ние зависим”, заяви генералният секретар на Организацията на обединените нации Бан Ки-Мун.
Всяка година се правят кампании, чиято цел е да се даде на широката общественост представа за изключителната важност на моряшка професия. За да отбележи това, Международната морска организация призова всички търговци в световен мащаб, дори извън морския сектор, да покажат кои са продуктите, транспортирани по море, които използваме в ежедневието си.
25.06.2022, 08:30 часа
566 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha