Осъдиха у нас трафиканти на хероин за Западна Европа и САЩ

Осъдиха у нас трафиканти на хероин за Западна Европа и САЩ Специализираният наказателен съд наложи ефективни присъди на трима обвинени през февруари 2021 г. за участие в 5-членна организирана престъпна група за държане на хероин с цел продажбата му на международна мрежа за наркотрафик към Западна Европа и САЩ.
Съдът постанови 6 години „лишаване от свобода“ за двама от участниците в групата и 5 години и 6 месеца за третия - всичките български граждани, съобщават от Специализираната прокуратура.
Наказанията трябва да бъдат изтърпявани при първоначален строг режим.
При задържането на членовете на групата бяха иззети 19,658 кг хероин на стойност 1 769 186 лв., документи, телефони, SIM карти и други доказателства.
Разследването установи, че престъпната група е действал от януари 2020 г. и е ръководена от сръбски гражданин, за когото има данни, че е високопоставен член на международна престъпна организация, отговарящ за трафика на хероин от Турция към Западна Европа.
Той и друг сръбски гражданин още са в неизвестност и се издирват.
Договаряни са доставките на големи количества хероин в България. За съхраняването, разфасоването и доставките отговаряли другите участници в групата.
26.06.2022, 16:45 часа
236 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha