Стефан Красимиров подкрепи фолклорния състав от Тараклия на събора на Леденика /снимки/

Стефан Красимиров подкрепи фолклорния състав от Тараклия на събора на Леденика /снимки/ На втория ден от Националния фолклорен събор „Леденика“, организиран от Община Враца, областният управител Стефан Красимиров аплодира изпълнителите от фолклорния ансамбъл за български народни песни и танци „Родолюбие” - гр. Тараклия, Република Молдова.  
В своя приповдигащ духа концерт те представиха оригинални танцови шедьоври като "Тракийски танц”, "Ръченица”, "Шопски танц”, както и български народни песни, пренесени през вековете от бесарабските българи.
Ансамбъл „Родолюбие ” - Тараклия, е пазител и разпространител на българските традиции и обичаи в Молдова. Той е създаден през 1986 г. и се явява една съкровищница, съхранила българската култура, традиции и духовност сред българите извън пределите на нашата родина, намерили подслон в Бесарабия. В ансамбъла работят много млади хора, които са свързали живота си с българското фолклорно изкуство. Повечето от тях са завършили Музикалния колеж „Щефан Няга” в Твърдица.
Да подкрепят прекрасното изпълнение на фолклорния състав на събора бяха дошли кметът на Твърдица, район Тараклия, Георги Попов, директорът на Историческия музей, художественият ръководител на ансамбъла Нина Автутова и ръководителят на танцовия състав - Олеся Тодорова.  
Очарован от прекрасните изпълнения, областният управител на Враца се ангажира да окаже съдействие за участието на фолклорните изпълнители от Тараклия в Националния събор на народното творчество „Копривщица – 2022“.
29.06.2022, 11:20 часа
795 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha