В Борован отбелязаха Националния ден на безопасността на движението по пътищата /снимки/

В Борован отбелязаха Националния ден на безопасността на движението по пътищата /снимки/ Днес в Община Борован отбелязаха 29 юни – Национален ден на безопасността на движението по пътищата, съобщиха от местната управа. Днешната инициатива премина под мотото „Пазете децата на пътя“.
По инициатива на БМЧК - Борован и в партньорство с общината, деца раздадоха брошури и листовки на преминаващите шофьори. Движението на път 15 беше спряно за 10 минути със съдействието на представители на МВР, от полицейски участък Борован.
Доброволците от БМЧК сгоспожа Даниела Велчовска - преподавател в ПГТ „ Коста Петров“, зам.-кмета на общината - Илияна Донкова, почетоха паметта на жертвите при катастрофи и раздадоха информационни брошури с призив „Пазете децата на пътя“.
В отбелязването на се включиха и редица общини, неправителствени организации и социално отговорни компании. С това се цели привличане на допълнително обществено внимание към проблемите на пътната безопасност, не само на този ден, но и през цялата година. Датата е избрана и поради факта, че сега започват месеците, в които традиционно се предприемат много пътувания и когато настъпват най-голям брой тежки пътнотранспортни произшествия. 
 
29.06.2022, 15:42 часа
685 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha