Скръбна вест! Почина врачанският творец Веско Художника

Скръбна вест! Почина врачанският творец Веско Художника Днес стана ясно, че на 70 години е починал врачанският творец Веселин Миков Тодоров, известен в цялата страна като Веско Художника. Негови близки съобщиха, че това се е случило на 18 май.
Веско е постъпил в столична болница за операция, където е и починал. Негови близки от София са се погрижили за траурния ритуал и по тази причина във Враца се разбра твърде късно.
През 1970 г. той завърши каменоделното училище във врачанското село Кунино. Веско беше прекрасен човек и художник. Интелектуалец. Човек с рядко срещана красива душа. През последните години се беше отдал на скрап-арт (малка пластика), а произведенията му се радваха на голям интерес в страната и чужбина.
„Още един ЗЕМЕН АНГЕЛ е сред подобните на небето :((( Почивай в мир скъпи приятелю. През времето заедно на земята, усмивката и добротата ти никога не те напускаха. Прави онзи свят чист, усмихнат и вечно добър, какъвто се опитваше да правиш този. Сбогом, Веско!“, написа в социалната мрежа Борис Липовански. Думи, които обобщават чувствата на врачани към Веско.

Светъл път на душата ти, приятелю!
14.07.2022, 09:45 часа
8831 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha