Подай ръка! Готвят благотворителен концерт в подкрепа на незряща врачанка

Подай ръка! Готвят благотворителен концерт в подкрепа на незряща врачанка Хора от Враца и региона се обединиха в подкрепа на незряща жена от града. Организиран е благотворителен концерт, за да бъде закупена скъпо струваща апаратура, която да улесни Катя Велчева в ежедневието и работата. 
Събитието ще се проведе навръх рождения ден на Катя - 22 юли от 18 часа в парк „Дъбника“. В него участие ще вземат фолклорните изпълнители Светлин Миланов и Юри Крумов, вокално студио Мечта при детска школа за езици, музика и изкуство Amadeus‘ Arts с ръководител Маргарита Данаилова, както и писателката и художничка Таня Банкова. 
Целта на концерта е да бъде събрана сумата от 10 000 лева. Толкова струва камерата „OrCam MyEye” – устройство за разпознаване на лица, текстове и предмети, което е от огромна помощ за незрящите. 
Катя Велчева е на 36 години и въпреки проблема си е завършила Педагогика на обучението по български език и история и Обща история. Европейска цивилизация: антично и средновековно наследство в/във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. В момента тя е назначена по програма във врачанската библиотека. Камерата ще й бъде от изключителна помощ както в работата, така и в ежедневието и свободното време – да чете любимите си книги. 
Всички, които не могат да присъстват на концерта, но имат желание да помогнат за осъществяването на достоен и само0стоятелен живот на един незрящ човек, могат да направят това на дарителска сметка: UNCRBGSF BG56UNCR70001524817819.
19.07.2022, 08:30 часа
1985 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha