Лицензирана фирма ще извършва ветеринарномедицинска обработка на котки в Мездра

Лицензирана фирма ще извършва ветеринарномедицинска обработка на котки в Мездра С цел ограничаване популацията на домашни и на безстопанствени  котки Община Мездра съобщава, че е получена следната оферта от лицензираната фирма „Ветеринарни практики 3Д“ ООД - гр. Своге за ветеринарномедицинска обработка на котки: 
І. Кастрация на мъжки и женски котки - 60.00 лева на котка с ДДС. 
В цената са включени труд, премедикация, упойка (първоначална и поддържаща), консумативи (еднократни остриета за скалпели, инжекционни игли, стерилни и нестерилни марлени тампони, еднократни стерилни ръкавици, стерилни операционни кърпи, интравенозни катетри, еднократни инфузионни комплекти, еднократни спринцовки, различни видове хирургични конци и др.), лекарствени препарати (инжективни антибиотици с депо действие, локални антибиотични средства, инфузионни разтвори), дезинфекционни препарати. 
Ветеринарномедицинска оперативна намеса: 
• Кастрация на мъжка котка (castratio) - тотално отстраняване на семенници и надсеменници. Извършва се под пълна наркоза.; 
• Кастрация на женска котка (ovariohysteroectomia) - тотална ампутация на целия вътрешен полов апарат. Извършва се под пълна наркоза. 
В цената са включени отстраняване на всички физиологични и патологични състояния на кастрираните животни (бременност, туморни образувания на семенници, надсеменници, яйчници и млечни жлези, цисти на яйчници, пиометра и др.). 
ІІ. Ваксинация против бяс - 5.00 лева на котка с ДДС. 
В цената са включени ваксина, труд, консумативи (стерилна еднократна спринцовка, стерилна еднократна игла), дезинфекционни средства. 
ІІІ. Обезпаразитяване против вътрешни паразити - 6.00 лева на котка с ДДС. 
В цената се включва обезпаразитяващ лекарствен продукт и труд. 
ІV. Идентификация чрез купиране на върха на лява ушна раковина - 5.00 лева на котка с ДДС. 
V. Улавяне и транспорт - 30.00 лева на котка с ДДС. 
В цената са включени труд, транспортни разходи, упойки и консумативи. 
VІ. Обезпаразитяване против външни паразити - 6.00 лева на котка с ДДС. 
В цената са включени обезпаразитяващ лекарствен продукт и труд. 
VІІ. Изготвяне и поддържане на регистър на обработените котки. 
Цялостната ветеринарномедицинска обработка струва 112.00 лева на котка с ДДС. 
Ветеринарномедицинската обработка без включено залавяне е 82.00 лева на котка с ДДС. 
Всички процедури от ветеринарномедицинската обработка се заплащат от собствениците на котките! 
*** 
Заявки за ветеринарномедицинска обработка на домашни и на безстопанствени котки се приемат на тел. 0879 40 55 57, Радослава Готова, еколог в Общинско предприятие „Чистота“ и отговорник на общински приют за безстопанствени животни. 
При подаване на минимум 10 броя заявки в гр. Мездра ще бъде разположена Мобилна ветеринарна амбулатория, в която ще бъде извършвана ветеринарномедицинската обработка. 
За датите на обработката и местоположението на амбулаторията можете да се обръщате към координатора на акцията на горепосочения телефон!   
27.07.2022, 10:12 часа
462 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha