Истории от Северозапада: Ченгета прекъснаха луд купон в Лом, иззеха 76 бутилки нелегален алкохол

Истории от Северозапада: Ченгета прекъснаха луд купон в Лом, иззеха 76 бутилки нелегален алкохол Полицаи от Лом са прекъснали луд купон със силна музика, разбудил жители на крайдунавския град, съобщават от МВР. Задържан е домакинът, който се опитал да изгони ченгетата с обиди и заплахи.
Към 4 часа сутринта вчера на телефон 112 се обадил изтормозен ломчанин, който се оплакал от свой съсед. Мъжът заявил, че не може да спи от силната музика и помолил за съдействие. 
Към посочения адрес незабавно е изпратен дежурен автопатрул. Ченгетата заварили лудо парти с множество хора, които били във видимо неадекватно състояние. Купонджиите отказали да изпълнят дадените устни разпореждания от униформените и да прекратят джумбуша. 47-годишният домакин пък започнал да сипе заплахи за саморазправа към служителите на реда, включително и за употреба на оръжие 
Полицаите извикали подкрепление и сформирана оперативна група нахлула в къщата и започнала претърсване. Ченгетата се натъкнали на голямо количество нелегален алкохол. Иззети били 76 бутилки ракия, водка и уиски с изтекъл акцизен бандерол или без платен акциз.
В крайна сметка заради партито агресивният домакин отнесъл четири акта – един от митничари заради алкохола и три от полицаите заради шума, заплахите и фалшиви сигнали до 112. Ченгетата иззели и техниката на купонджията – усилвател и 4 тонколони. По случая е образувано досъдебно производство. 
05.08.2022, 11:30 часа
7841 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha