800 участници ще се изявят на международен фестивал в Дунавци

800 участници ще се изявят на международен фестивал в Дунавци Започнаха летните спортни празници, хоротеки и фестивали в Дунавци.
„При нас и лятото и зимата, и пролетта и есента, винаги е изпълнено с инициативи, сега направихме спортен полуден за децата, беше доста интересно, 47 деца се събраха. Ние дадохме интерес към спортните мероприятия, три или четири игри направихме, които донесоха на децата доста радост, за всички подготвихме лакомства, но може би не те привлякоха децата, а спорният дух. На 20 август ще повторим същото спортно мероприятие. За първи път направихме и хоротека на площада с читалище „Феникс“ , дойдоха от читалището в Кутово и от Видин „Веселяци“, много добре се развиха събитията, от Кутово се бяха подготвили невероятно, следващата хоротека ще ни бъде в края на август. На 17-ти и 18-ти септември ни предстои фестивал, където ще участват към 700/800 участници , което е радостно за моите съграждани“,
8-мият международен фестивал в Дунавци ще събърат фолклора, търговци и производители от цяла България, изложби на пернати и кучета, а цялото събитие е подкрепено от Министерство на културата на Република България и организирано от Читалище "Феникс-2020" - Дунавци", каза кмета на населеното място.
08.08.2022, 12:31 часа
357 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha