Полицай се напи и изгуби документи от разследване с данни на 400 души

Полицай се напи и изгуби документи от разследване с данни на 400 души Японски полицай се напи, заспа на улицата и изгуби документи от разследване, съдържащи личните данни на около 400 души, сред които и заподозрян за престъпление, съобщиха полицията и местните медии.
49-годишният служител в западния регион Хиого изгубил чанта, съдържаща документите, някъде между 23:00 ч. в петък и 5:00 ч. в събота, съобщи полицейски служител пред АФП. Документите са съдържали имена и адреси, каза той, без да уточнява.
Според големи японски медии, които се позовават на полицейски служители, въпросният служител излязъл да пие с колегите си и заспал, докато се прибирал с чантата. Когато се събудил в близост до железопътна гара, той не могъл да намери чантата с документите, които съдържали информация за 400 души, се казва в съобщенията.
Това не е първият случай, в който длъжностни лица компрометират сигурността на данните след запои. През юни властите в град Амагасаки съобщиха, че съдебен изпълнител е загубил чанта, съдържаща USB памет с лични данни за общо 460 000 жители, след като човекът излязъл да пийне и заспал на открито по пътя към дома. В този случай флашката е била намерена ден след като се появила новината за изчезването ѝ. 
15.08.2022, 11:26 часа
859 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha