Откриха пистолет и 106 бойни патрона в дамска чанта на „Лесово” /снимка/

Откриха пистолет и 106 бойни патрона в дамска чанта на „Лесово” /снимка/ Митническите служители на "Лесово" откриха пистолет без надписи и сериен номер и 106 бойни патрона в дамска чанта на пътничка - българска гражданка, съобщиха от Агенция "Митници".
На 28 август, на трасе "Входящи леки автомобили" от Турция пристига автомобил с българска регистрация. В зоната за митнически контрол шофьорът и пътничката в автомобила - и двамата български граждани, са обявили, че нямат нищо за деклариране.
По метода за анализ на риска превозното средство е селектирано от митническите служители за щателна митническа проверка. В хода на контролните действия в дамската чанта на пътничката е открито огнестрелно оръжие - пистолет без надписи и без сериен номер с шест патрона в пълнителя.
Също в дамската чанта са открити и две кутии съдържащи по 50 патрона за огнестрелно оръжие. Шофьорът на колата е заявил впоследствие, че пистолетът и патроните са негови.
Оръжието и боеприпасите са иззети и по случая се води разследване под надзора на прокуратурата в Ямбол. При щателната проверка на превозното средство митническите инспектори установяват и укрити във фабрични кухини в багажника и под резервната гума общо 2040 къса - 102 кутии контрабандни цигари от три различни търговски марки, без български акцизен бандерол.
Цигарите също са иззети, като за тях е съставен акт срещу шофьора на автомобила за установеното административно нарушение.
31.08.2022, 13:10 часа
428 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha