ППМГ "Акад. Иван Ценов" във Враца откри тържествено новата учебна година /снимки/

ППМГ "Акад. Иван Ценов" във Враца откри тържествено новата учебна година /снимки/ Тържествено откриха новата учебна година в ППМГ „Акад. Иван Ценов“ – Враца. Гости на церемонията бяха кметът на Враца Калин Каменов, Цветелина Гергова – старши експерт по математика към РУО – Враца, Димитър Динков – общински съветник, Адриана Цекова – председател на Обществения съвет, Вероника Бозова – председател на Училищното настоятелство. Водосвет за здраве и благополучие на ученици и учители отслужи Негово Високопреосвещенство Врачанският митрополит Григорий. 
В своето приветствие директорът на ППМГ „Акад. Иван Ценов“ Татяна Василева, подчерта, че 15 септември е символ на почитта и уважението на българина към образованието. Тя изрази оптимизъм, че учебната година, която започва ще бъде изпълнена с нови постижения и припомни заетите призови места през изминалата година на Националното външно оценяване в седми и десети клас, както и на държавните зрелостни изпити. На новите ученици директорът пожела отлични успехи, да почитат традициите на училището си, да обичат и уважават учителите си и да множат успехите си. На всички ученици и учители Василева пожела успешна и ползотворна учебна година.
В приветствието си кметът Калин Каменов се обърна към учениците с пожелание да бъдат жадни за знания и да надграждат постигнатото, както и да се стараят да бъдат толкова добри, че един ден учителите им да се гордеят с тях. 
Тържеството продължи с официалното връчване на отличия „Ученик на годината по предмети за постигнати високи резултати на национални олимпиади и състезания през изминалата учебна година. Наградите бяха връчени от Цветелина Гергова – старши експерт по математика към РУО – Враца. 
Ученик на годината по биология е Биляна Герчева, по физика – Таня Петкова, по астрономия – Дарин Димитров, по български език и литература – Цветислава Петьова, по история и цивилизация – Александра Димитрова, по география и икономика – Илиас Папакостопулос, по информационни технологии – Мирослав Димитров. Ученик на годината в професионално направление „Програмиране“ получи Ивайло Гергогиев. За отлични успехи в областта на изкуствата бе отличена Рая Станчева, по чужди езици – Николета Николова, по математика – Валери Ташев, а по физическо възпитание – Самуил Кулев. Грамота получи и групата по туризъм към гимназията. 
Специално отличие – плакет „Ученик на годината“ за цялостно представяне през учебната 2021/2022 година получи Стивън Василев.  
 
15.09.2022, 15:23 часа
2931 3
Коментари

Петра

15.09.2022, 18:07 часа
Лудия Макс пак е решил да се кандидатира за кмет да продължи да лапа ида прехвърлят бюджетни пари с Р. Маринова.

МИШ

15.09.2022, 16:38 часа
Само,не ми е ясно,за какво са тия попове?А,СПРЕТЕ СЕ МАЛКО И СИ СТОЙТЕ В ЦЪРКВИТЕ.Първокласници и попове,малко ми идва в повече.

Лудия Макс

15.09.2022, 15:39 часа
Другаря кмет навсякъде ходи в училищата само в най-реномираното у-ще Хр. Ботев него искат колектива.
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha