Кметът на Вършец поздрави учители и ученици по случай 15 септември

Кметът на Вършец поздрави учители и ученици по случай 15 септември Уважаеми учители, скъпи ученици,
15-и септември винаги е бил вълнуващ ден за нашия народ. Защото знанието, още от епохата на Възраждането, се е приемало за свещено и важно. И макар днес да живеем във времена, в които информацията стига много по-бързо до нас, то онова особено чувство на почит към книгата, към словото, към училището не се е променило.
Днес отново ще прекрачите прага на родното училище, за да вървите по пътя на знанието заедно - учители и ученици, и готови за поредните предизвикателства. Не се съмнявам, че ще успеете, защото в училищата в община Вършец работят подготвени, високо мотивирани и с новаторски дух преподаватели.
Уважаеми учители, от цялото си сърце ви желая да сте здрави и щастливи. Вълнувайте се от работата си с нашите деца, водете ги по нелекия път на знанието и мъдростта, бъдете не просто техни преподаватели, а техни духовни наставници. Защото вярвам, че най-важното е да направим от нашите деца Човеци. Зная, че ще се справите блестящо, защото познавам работата и успехите ви.
Скъпи ученици, имате нещо много важно, което милиони деца по света нямат – достъп до образование. Ценете този дар и дайте най-доброто от себе си, за да напредвате. Не е важно винаги да сте първи. Важното е да не спирате по собствения си път. Състезавайте се със себе си. Бъдете трудолюбиви и последователни. А в лицето на вашите преподаватели вие имате най-добрата подкрепа.
Много важна е ролята на родителите в този процес и се надявам те да бъдат ваша опора и съюзници. За това честитя този ден и на тях – като празник, но и като напомняне да бъдат близо до радостите и проблемите на училището.
Вярвам, че и тази учебна година ще бъде успешна и ще се поздравим с постижения на нашите учители и ученици!
Честита нова учебна 2022/20223 година!

Инж. Иван Лазаров,
Кмет на Община Вършец
15.09.2022, 16:11 часа
2143 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha