Обвиниха Доналд Тръмп в мащабна финансова измама с имоти

Обвиниха Доналд Тръмп в мащабна финансова измама с имоти Бившият президент Доналд Тръмп бе обвинен в мащабна измама от главния прокурор на Ню Йорк Летишия Джеймс. Според Джеймс Тръпм трябва да отговаря пред закона заради измамно завишаване  на стойността на притежаваните от него активи с цел набавяне на облаги от банки и застрахователи. Ответници по делото, което е гражданско, а не  наказателно, са и три от децата на Тръмп, както и двама топ представители на компанията му. Прокурорът настоява Тръмп и останалите ответници да платят минимум 250 млн. долара - на толкова според обвинението възлизат извлечените финансови облаги покрай измамната схема.
Джеймс съобщи за заведеното дело на пресконференция в сряда, като обяви, че офисът й е отказал да сключи предложено споразумение с адвокатите на ответниците. "Разследването установи, че Тръмп е участвал години наред в незаконни дейности, целящи да завишат изкуствено нетното му състояние, да заблудят банките и народа на Ню Йорк", обясни Джеймс. Според главният прокурор има данни за извършени престъпления, включително подправяне на финансови отчети, застрахователни измами, банкови измами. По-високата стойност на имотите е служила за получаване на преференциални лихви.
Адвокатите на Тръмп отхвърлиха всички обвинения, като твърдят, че те не се основават нито на фактите, нито на закона. "Те се дължат само и единствено на преследваните от главния прокурор политически цели", коментира  адвокатът Алина Хаба. Самият Тръмп определи делото като "пореден лов на вещици" и обвини главния прокурор в расизъм.
22.09.2022, 16:03 часа
1147 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha