След частичната мобилизация: 5000 долара за еднопосочен билет от Русия

След частичната мобилизация: 5000 долара за еднопосочен билет от Русия Цените на самолетните билети от Москва скочиха драстично. Еднопосочният полет от Русия до най-близките чуждестранни градове вече е над 5000 долара. Повечето самолетни билети бяха напълно разпродадени за следващите дни, пише „Ройтерс“.
В социалните мрежи се появиха групи със съвети как да се измъкнем от Русия, а един руски сайт направи списък "Къде да избягаме от Русия".
Междувременно на граничните пунктове с Грузия се образуваха дълги опашки. Руски гражданин заяви пред "Ройтерс" в Истанбул, че е напуснал Русия отчасти заради мобилизацията.
"Частичната мобилизация е една от причините да съм тук. Изглежда, че това е много лоша стъпка, която може да доведе до много проблеми за много руснаци", заяви мъжът.
Той каза, че според него не са много руснаците, които биха искали да бъдат изпратени да се бият.
Източник от туристическия бранш обясни пред „Ройтерс“, че хората отчаяно търсят самолетни билети от Русия.
"Това е паническо търсене от руснаци, които се страхуват, че няма да могат да напуснат страната по-късно. Хората купуват билети, без да се интересуват за къде летят", каза източникът.
Междувременно стана ясно, че трафикът, пристигащ на източната граница на Финландия с Русия, "се е засилил" през нощта.
"Броят им явно се е увеличил", заяви пред "Ройтерс" ръководителят на отдела за международни отношения на финландската гранична охрана Мати Питканийти, като добави, че ситуацията е под контрол и граничарите са в готовност на деветте контролно-пропускателни пункта.
22.09.2022, 16:30 часа
1434 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha