Куриоз в РИК-Враца! Членове на изборна секция в Бяла Слатина си тръгнаха с протоколите, върнаха ги с полиция

Куриоз в РИК-Враца! Членове на изборна секция в Бяла Слатина си тръгнаха с протоколите, върнаха ги с полиция Куриозна сцена се е разиграла при приемането на изборните книжа след края на изборния ден в област Враца, предаде bTV. Членове на секционна избирателна комисия в Бяла Слатина са си тръгнали с протоколите и се наложило те да бъдат върнати с полицейски ескорт. 
Протоколите от секционните комисии се проверяваха във врачанския театър. Работата вървяла бързо, но в един момент се оказало, че част от книжата липсват. Това блокирало обработката и по тази причина резултатите бяха забавени.
Оказало се, че членовете на 40-а секция в Бяла Слатина минала всичките контроли, но пропуснали последната и си тръгнали да се прибират, а протоколът останал в тях, каза говорителят на РИК-Враца Силия Иванова. Липсващата секция е подвижна и избиратели в нея не са много, но всеки глас е важен, категорични са от комисията.  
Наложило се да бъде организиран ескорт от МВР, като униформените върнали членовете на СИК-а и документите и окончателните резултати бяха обявени.
 
03.10.2022, 12:28 часа
1217 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha