СТМК - Враца се класира на 6-то място в MCD Cup на писта "Шумен" /снимки/

СТМК - Враца се класира на 6-то място в MCD Cup на писта "Шумен" /снимки/ От 30 септември до 2 октомври на писта Multi RC track Shumen се проведе 24 часово състезание с автомодели клас 1/5, оборудвани с двутактови бензинови двигатели от 32 кубика. 
В състезанието взеха участие 12 екипи с 48 състезателя от 8 държави, сред които се открояваха Европейските шампиони за 2022 г. от Хърватия и Чехия. Състезанието бе организирано от Българската федерация по Автомоделен Спорт и от MCD Racing, а домакин на събитието бе Bulmag – Шумен. 
В първият ден от събитието отборите получиха чрез жребий болидите, с които трябваше да се състезават, време за техническата им подготовка и състезателни настройки по шасито и време за 8 контролирани тренировки. 
В деня на старта на 24 часовата надпревара, отборите имаха отново контролирани тренировки, след което се проведоха квалификационни стартове за определяне реда на стартиране. В 14.00 часа на 01.10.22 г. бе даден старта на състезанието, като отборите стартираха от бокса, през 5 секунди по реда на класиране от квалификацията.
Всички отбори започнаха с високо състезателно темпо, но след 1 час се видя че гумите предоставени на отборите / 6 комплекта /, се износват прекалено в топлия следобед / температура на асфалта 42 градуса / и състезателното темпо се намали.
В 02.00 часа на неделният ден заваля дъжд и пистата остана мокра до изгрев. Дъжда наложи промени по настройките на  шаситата и спомогна за запазване на гумите. Така всички отбори до края на състезанието в 14.00 караха с максимално темпо.
Представителите на Спортно Технически Моделен Клуб Враца / СТМК / - Дамян Петров, Любомир Цветомиров и Мартин Петров с механик Цветомир Михайлов - отбор България, в които бе включен и Николай Петров от Варна, след множество обрати в класирането, технически проблеми, които бяха отстранявани своевременно и чудесно каране на мокра писта, се класираха на 6-то място. 
Другият представител от СТМК Враца – Явор Антонов, бе включен в последния момент в отбор Кинетик, който след множество технически проблеми остана на 12 място.
Победителите бяха наградени от Синан Сунали – представител на MCD Racing, Юрий Трънчев – управител на Bulmag, Дамян Петров – БФАМС и един от най бързите Рали пилоти в България – Мартин Сурилов, които връчи купите за първото място.
04.10.2022, 15:55 часа
396 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha