Познати на изчезналите рибари: Нещо е обърнало лодката им

Познати на изчезналите рибари: Нещо е обърнало лодката им Издирването на двамата изчезнали рибари в езерото Мандра – Ивелин Тодоров и Петър Петров продължава със сонари, които обследват дъното, съобщава Флагман.бг.
Водолази също се включиха в района, в който са открити мрежите. Подозренията са, че там е станал инцидент и двамата мъже са заплетени в бракониерските такъми. Езерото е дълбоко 5-6 метра и скоро се очаква да има резултат от акцията.
На мястото е Веселин Василев, началник на служба УКОРС към Община Бургас. Той уточни, че дрон е облетял целия район, но следа от Ивелин и Петър няма.
От сайта Искра.бг се позовават на свидетелски разкази, според които един от рибарите е носел неопрен, който се е напълнил с вода, а другият – употребил алкохол и в резултат на шока от студената вода се е стигнало до трагедия с летален край.
Според свидетели Ивелин и Петър пускали мрежите си на 20-ина метра от брега, перпендикулярно спрямо него. Същото са направили и във фаталната вечер.
„Те са хапнали, почерпили са се, влезли с в Мандра, хвърлили са мрежите и тогава е станало нещо, което е обърнало лодката“, смятат техни познати.
Рибар, който е познавал мъжете, твърди, че няколко пъти ги предупреждавал, че претоварват лодката, в която носили понякога и 400 кг риба. Те обаче не се вслушвали в съветите му.
02.12.2022, 11:39 часа
763 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha