По времето на ГЕРБ: Красимир Каракачанов раздал 7 милиона лева за лагер-фантом

По времето на ГЕРБ: Красимир Каракачанов раздал 7 милиона лева за лагер-фантом Министерството на отбраната търси неустойки и възстановяване на платени близо 7 милиона лева по времето на ГЕРБ за строителство на полеви лагер на територията на учебния полигон на министерството „Корен“ край едноименното хасковско село. Това се посочва в отговор на министерството на запитване на БТА.
През 2020 г., когато министър на отбраната бе Красимир Каракачанов, намерението е било на военно-тренировъчния полигон да бъде изградена база за около 600 души с над 130 постройки тип бунгала, столова, тактическо-оперативен център и пречистващи съоръжения.
Идеята на проекта бе да бъдат създадени по-модерни условия за пребиваване и работа на войсковите подразделенията на МО, които използват полигона за планираните си тактическо-оперативни, командно-щабни учения и маневри със стрелби.
Теренът на голяма площ досега неведнъж е бил домакин на международни учения. Полигонът е създаден през 1962 година.
В Министерство на отбраната са предприети действия за заплащане на дължимата неустойка за забава и възстановяване на заплатената сума, като е изпратена нотариална покана до изпълнителя, пишат от пресцентъра на военното министерство.
Предвид обстоятелството, че той не е изпълнило задълженията си по договора и не е спазил уредените в него срокове, той е прекратен, считано от 29 юли тази година, уточняват от МО.
06.12.2022, 13:46 часа
923 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha