Румен Радев: България започва подготовката за сечене на евромонети

Румен Радев: България започва подготовката за сечене на евромонети България започва подготовката за сечене на евромонети. Това заяви президентът Румен Радев пред журналисти в Албания.
„Само преди минути в Брюксел бе подписан изключително важен документ от министъра на финансите и гуверньора на БНБ с всички страни от еврогрупата. Президентът на еврогрупата и секретарят Валдис Домбровскис подписаха меморандум, с който България започва подготовката за сечене на евромонети”, каза Радев.
Той изтъкна, че това е признание за усилията на няколко правителства. „Това е особено признание на всички страни от еврогрупата за усилията на служебното правителство да се справи с инфлацията. То пречупи тренда, признават се усилията за макрофинансова стабилност”, изтъкна заслугите на служебния кабинет държавния глава.
По думите му е много важно парламентът да приеме законите по Плана за възстановяване и устойчивост, които касаят съдебната реформа. 
„Имаме всички шансове догодина България да се присъедини към Шенген. Това до голяма степен зависи от нас”, подчерта президентът Радев.
06.12.2022, 15:53 часа
475 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha