Охранители ще пазят денонощно общински обекти в Монтана

Охранители ще пазят денонощно общински обекти в Монтана Община Монтана обяви обществена поръчка за избор на охранителна фирма, която да пази обекти в града, научи агенция BulNews. На няколко места в града ще бъде разположена денонощна физическа невъоржена охрана. Това са общински имоти, които често стават жертви на вандалски набези.
В списъка на общината влизат няколко парка и градинки в града. Това са новият парк „Свети дух” и едноименният храм, парк „Монтанезиум“, Централен градски парк, парк „Кале“, Слънчевата градина, както и площад „Алеко Константинов”. Там охранители ще парулират денонощно, с цел предотвратяване на набези и посегателства срещу територията на парковете. 
Денонощна мобилна невъоръжена охрана ще има и на стадион „Огоста”  и парка в съседство. Друг пост е разположен на антична крепост „Калето“ и ул. „Хаджи Димитър”. Общината и тук цели намаляването на вандализма. 
За да не се допуска нарушаването на покоя в последния дом на жителите на града, охранител ще бъде разположен и в гробищния парк в квартал „Младост“. Постът е подвижен, мобилен, невъоръжен, уточняват от общината. 
Общината е помислила и за сигурността на „Бизнес инкубатор“ - чрез техника и дневна невъоръжена охрана. През деня служители ще пазят и административната сграда на „Местни данъци и такси“. Те ще извършват контролно-пропускателен режим, проверки на личен багаж и съмнителни лица, следи за нередности и недопускане на нарушения. Нощна охрана ще има пък на детската градина и училището в кв. „Мала Кутловица“.
В обществената поръчка е заложена и охраната на културни събития, организирани от общината, става ясно от документите. 
Прогнозната сума, която е отделила общината, е малко над 517 хил. лв. Фирмите, които имат желание да извършат дейностите, могат да подават своите оферти за участие до 12 декември. 
 
06.12.2022, 16:53 часа
1097 0
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha