Игри на пачки! Брутални схемаджии искат да източат ломската болница, д-р Савков им пречи

Игри на пачки! Брутални схемаджии искат да източат ломската болница, д-р Савков им пречи Брутални схеми с цел източване ресурсите на болница „Св. Николай Чудотворец“ се вихрят в Лом, научи агенция BulNews. Общинското ръководство, в комбина с бившия шеф на врачанската МБАЛ „Христо Ботев“ Петър Керемедчиев, се опитаха да свалят дългогодишния директор на здравното заведение д-р Георги Савков. Увереност на превратаджиите вдъхва депутатката от ГЕРБ-Монтана Ирена Димова, която им е гарантирала неприкосновеност. 
Опитът за метеж е направен на редовното заседание на общинския съвет в крайдунавския град миналата седмица. Тогава, в разрез с правилника за работа на местния парламент, изневиделица било внесено предложение за смяна на директора на болницата. Докладната не е минавала през комисия и не е била планувана в дневния ред на заседанието.
Общинското ръководство, под натиска на лидерката на ГЕРБ в областта, предложило на мястото на опитния мениджър д-р Савков да бъде поставен избягалият от Враца д-р Керемедчиев. Преди няколко месеца той напусна потъващата МБАЛ „Христо Ботев“, оставяйки я сред море от дългове, възлизащи на над 17 милиона лева. Маниерът на работа на този "супер мениджър" е един и същ: щом потъне поредното здравно заведение, той подава молба за напускане - пито платено и следите се губят. 
Д-р Савков от своя страна е начело на ломската болница вече 10 години. Тази година той бе отличен с престижно отличие на т.нар. „Медицински оскари“ за добрата си организация на обслужването на болните по време на пандемията от COVID-19. Под вещото му ръководство лечебницата не само че няма просрочени задължения, но и е натрупала печалба от 261 384 лева за първите 9 месеца на годината. По сметките на здравното заведение пък има резерв от 2 300 000 лева, събрани от д-р Савков, за да бъдат инвестирани в инфраструктурата, апаратурата и човешките ресурси на болницата.
Именно това е най-вероятната причина общинското ръководство да се опита да замени един доказан специалист и добър стопанин с професионален ликвидатор. Липсата на логични аргументи и подмолният начин на действие будят основателни подозрения, че единственият мотив за рокадата е желанието за усвояване на тлъстата сума. 
Мерак за налапване на сочната хапка изявили част от съветниците от ГЕРБ в общинския съвет, които подкрепили предложението. Към техния неутолим апетит, жадни за поднесени на тепсия пари, ръце протегнали и от групата на БСП. Така уж непримиримите политически съперници си подали ръка в опит да пируват заедно за сметка на хората от най-бедния край на страната и ЕС. Останалите съветници обаче се противопоставили на нелогичната коалиция и с 12 гласа „За“, 11 „Против“ и двама „Въздържали се“ политическата интрига не минала… този път. 
Желанието на ГЕРБ и БСП да си подсигурят финансиране за предстоящите местни избори поставя на карта съдбата на всички около 30 000 жители на общината и оценява живота и здравето на всеки от тях на 77.30 лева. Толкова се падат на човек от желаната за заграбване сума от 2 300 000 лева. 
Можем да си представим как спестените пари на болницата ще потънат в блатото на купения вот, някъде дълбоко в дебрите на ломските ромски махали…
 
07.12.2022, 08:50 часа
5776 2
Коментари

kom

07.12.2022, 19:52 часа
Няма да е лошо съответните органи да обърнат внимание на болницата в Берковица, защото и там се случват огромни злоупотреби и схеми!

piko

07.12.2022, 16:46 часа
мафията герб е над закона
Остави коментар
Внимание! Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите.
capctha